«اسدالله بيات» افزود: از سالهاي گذشته بررسي، مطالعه و کاوشهاي باستانشناسي در تپه باستاني هگمتانه آغاز شده که نتيجه اين تلاشها، کشف آثار متعدد است که نشان از تاريخ، فرهنگ و تمدن اين سرزمين دارد.
مديرکل ميراثفرهنگي همدان ادامه داد: موزه هگمتانه نيز با هدف نگهداري، تحقيق، بررسي و شناساندن آثار به يادگار مانده از گذشتگان ساکن در اين منطقه توسط اداره کل ميراثفرهنگي همدان راهاندازي شد.
او با اشاره به اينکه در دهه 50 اين بنا به منظور اجراي برنامههاي پژوهشي و باستانشناسي به تملک انجمن باستانشناسي آن زمان درآمد، ادامه داد: همزمان با شروع فعاليتهاي عمراني و پژوهشي محوطه و انتقال آثار مکشوفه از محوطه باستاني به داخل مدرسه، فضاي مذکور تبديل به محلي براي نگهداري آثار شد.
او با بيان اينکه اين آثار و اشيا در دو بخش تاريخي و اسلامي به معرض نمايش گذاشته شده، اضافه کرد: قرار گرفتن اين مکان در محوطه باستاني هگمتانه يکي از ويژگيهاي خاص موزه است که آن را از ساير موزههاي کشور متمايز ميسازد.
به گفته اين مقام مسوول بازديدکننده ميتواند همزمان با مشاهده سايت باستاني از آثار و اشياء کشف شده اين محوطه نيز ديدن کند.
او يادآور شد: از آنجا که اين بنا با مختصات مربوط به يک مدرسه ساخته شده، مشکل کمبود فضاهاي جانبي در اين موزه قابل احساس است.
«بيات» اظهار داشت: با بررسيهاي به عمل آمده در محوطه پيرامون بنا که يک محوطه باستاني است، امکان دستيابي به فضاهاي تکميلي ميسر نيست.
او اضافه کرد: بايد توجه داشت که با قرار دادن تعدادي ويترين در فضاي داخلي يک بناي قديمي آن را به موزه تبديل نخواهد کرد بلکه توجه به نکات ظريف و جدي مربوط به ساختار داخلي ساختمان است که احداث موزه واقعي را ممکن ميسازد.
مديرکل ميراثفرهنگي همدان خاطرنشان کرد: در طراحي ويترينهاي موزه هگمتانه با تعبيه ويترين در داخل پنجرههاي سالنها نهايت استفاده از فضا صورت گرفته است.
به گفته «بيات» در طراحي ويترينها ضمن رعايت مسائل تخصصي، برقراري نظم هم ديده ميشود و بعد از افتتاح موزه با پيشنهاد موزهداران پايههايي نيز براي قرار دادن اشياء روي آنها در داخل ويترينها نصب شد.
112/
انتهای پیام/